Noutati:

Expoziția de Artă Contemporană „Reconstituiri” – Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți.

Expoziție de Artă Contemporană – „Reconstituiri”

Centenarul Marii Uniri (1918 – 2018) este o dovadă de netăgăduit că spiritualitatea românească odată închegată nu mai poate fi destrămată sau luată de cineva, asemenea Credinței. Sensibilitatea, cultura, îi înalță și îi unește pe oameni, îi face mai demni și mai buni.
Arta reușește să trezească noi speranțe și să deschidă porțile spre o lume a imaginarului ce are puterea de a face imposibilul posibil.
Câțiva artiști români bucovineni din diferite generații: maeștrii Constantin Flondor, Maria Coțofan și Ion Sfeclă și mai tinerii artiști consacrați Mihai Chiseliță, Nicolae Chiseliță, Gheorghe Dârda, Ștefan Purici, Alexandru Timciuc și Gheorghe Zvarici aduc prin subtilitățile penelului omagiu Pământului din care au fost modelați.
Consacrată Zilei Bucovinei și Centenarului Marii Uniri, Expoziția de Artă Contemporană „Reconstituiri” invită publicul la o redescoperire a unor noi valențe ale autenticului și identitarului în dialog cu imaginarul la Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți în perioada 24-27 noiembrie 2018 și la Consulatul General al României la Cernăuți  în intervalul  27 noiembrie – 3 decembrie 2018.

Evenimentul se va desfășura sub egida Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți.