Noutati:

Vernisaj de pictură semnat Mihai Potcoavă – Galeria 2Art, Centrul Cultural “Mihai Eminescu”

Luni 15 octombrie 2018 la Galeria 2Art a Centrului Cultural “Mihai Eminescu” – Primăria Sector 2,  a avut loc vernisajul expoziției de pictură “RETROSPECTIVĂ 70”, semnat de pictorul Mihai Potcoava.  În deschiderea vernisajului au susținut alocuțiuni criticii de artă Mihaela Varga și Tudor Octavian.

Curator –  Razvan Ionuț Cirică.

Expoziția rămâne deschisă până în data de 4 noiembrie 2018.


Simeză

Credit fotoValeriu Drăgan

“Pictura este frumoasă prin ea însăşi. Dintre arte, aş pune pictura pe primul loc, deoarece este cea mai sintetică, cea mai directă si cea mai sinceră, tocmai prin scurtimea timpului în care o poţi înţelege. Apoi, consider pictura în ulei ca fiind poate cel mai complex mod de a picta şi tocmai de aceea, consider că buna ei stăpânire oferă artistului o satisfacţie ce nu poate fi atinsă prin alte abordări.” (Mihai Potcoavă)

“Prefer să am peisajul sau modelul în faţă, ca să pornesc de la ele, de la realitate, nu din imaginar. Bineînţeles, pot să duc lucrarea mai departe, către oniric, spre exemplu, însă totdeauna pornesc de la realitate. Sunt dispus să îmi pun probleme foarte grele pe care, apoi, caut să le revolv. Dar resping ideea de a picta în atelier, după fotografii. Pe acestea le consider moarte, incapabile să spună totul. De aceea, când pictez în plein air îmi simt cum îmi sunt activate mai multe simţuri, cum devin mai sensibil, fiind mai conectat la mediul real. Atunci, pur şi simplu trăiesc lucrarea, iar pictura, primeşte şi ea acel ceva în plus.” (Mihai Potcoavă)


Vernisaj

Pictorul Mihai Potcoavă și criticul de artă Mihaela Varga.


Recomandări:

Galerie de pictură Mihai Potcoavă – peisaj

Galerie de pictură Mihai Potcoavă – natură moartă

Galerie de pictură Mihai Potcoavă – portret

Galerie de pictură Mihai Potcoavă – nud