Noutati:

Vernisaj Corneliu Drăgan-Târgoviste la Muzeul Judeţean de Artă Prahova “Ion Ionescu-Quintus”

Expoziția este deschisă în toată luna mai și prezentată în programul “Noaptea muzeelor 2017”


Pictorul Corneliu Drăgan-Târgoviște împreună cu Aurelia Rodica Drăgan, istoric de artă și curator al expoziției “Acuarela, o frumoasă poveste”.

“Expoziţia “Acuarela, o frumoasă poveste”, cu un titlu inspirat de sensibilitatea, graţia şi fineţea văluirilor de ape colorate infuzate în porii hârtiilor, prezintă creaţia recentă a unui artist care îşi dedică existenţa pasiunii sale pentru acuarelă. Naraţiunea propusă de Corneliu Drăgan-Târgovişte este compusă dintr-un ansamblu de 32 de lucrări, care se conturează asemeni unor apariţii fluide, străvezii, distinse cu căldura emoţiilor sedimentate şi încununate de un farmec atemporal. Constituite în jurul a două tematici, natura statică (ce punctează studiul de atelier) şi peisajele citadine (care vădesc munca en plein-air a autorului) reprezentând privelişti extrase din spaţiul prahovean, alături de vedute ale lagunei veneţiene, lucrările expuse la Muzeul Judeţean de Artă Prahova “Ion Ionescu-Quintus” vă aşteaptă să le savuraţi pe îndelete, în decursul lunii mai. “(Aurelia – Rodica Drăgan, istoric de artă )


Simeză Muzeul Judeţean de Artă Prahova “Ion Ionescu-Quintus”

Credit foto: Valeriu Drăgan, Claudiu Victor Gheorghiu si Muzeul Judeţean de Artă Prahova “Ion Ionescu-Quintus”


Pictorul Corneliu Drăgan-Târgoviște interviu VPTV


Vernisaj

Alice Neculea – director adjunct  Muzeul Judeţean de Artă Prahova “Ion Ionescu-Quintus”, deschizănd expoziția semnată Corneliu Drăgan-Târgoviște.

Claudiu Victor Gheorghiu, jurnalist agenţia de presă Intell News şi ziarul Jurnalul Bucureştiului împreună cu Luiza Barcan, critic şi istoric de artă, jurnalist, membră a U.A.P. din România şi a Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Artă

“Acuarela, o frumoasă poveste”, 3 Mai 2017, film de Claudiu Victor Gheorghiu