Noutati:

Tabăra de pictură „la RÂMNIC” – Memorialul „Nicolae Bălcescu”, 20 – 30 iulie 2016

“Dacă visul unora a fost să ajungă în Cosmos, eu viaţa întreagă am visat să trec Prutul” (Grigore Vieru)
Tabăra de pictură 2016 la RÂMNIC 1
Memorialul „Nicolae Bălcescu”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Rm. Vâlcea și Asociația „PLOPART”, organizează în perioada 20-30 iulie 2016, a V a ediție a taberei de pictură intitulată ”la RÂMNIC”. Evenimentul face parte din programul manifestărilor culturale dedicate sărbătorii „Imnului Național”. După cum se știe, în orașul Râmnicu Vâlcea, s-a cântat pentru prima dată „Deșteaptă-te române” devenit ulterior imnul de stat al României, arborându-se totodată și steagul tricolor pe care stătea scris „Dreptate și Frăție” .
Tabăra de pictură 2016 la RÂMNIC 3
Ca semn de omagiu adus „generației pașoptiste” și continuitate a unor idealuri de unitate și frăție a românilor de pretutindeni, Memorialul „Nicolae Bălcescu” găzduiește an de an tabere de creație la care sunt invitați pictori recunoscuți din Republica Moldova.
Tabăra de pictură 2016 la RÂMNIC 2
În acest an participă la tabără zece artiști plastici, profesori la Academia de Arte din Chișinău și alte instituții de profil din țară: Oleg BUGA, Oleg DOBROVOLSCHI, Valentin CAISÎN, Victor CREȚU, Valeriu JABINSCHI, Vladimir LOZOVANU, Sergiu PLOP, Alexandru SERBENCO, Vasile SITARI, Gheorghe ZVARICI.
Tabăra de pictură 2016 la RÂMNIC 5
Venit pentru a doua oară la Memorialul Bălcescu pictorul și criticul de artă Gheorghe Zvarici spunea: ”un meleag mirific al „semnelor ascunse” Valea Topologului cu domeniile Bălceștilor, propune artiștilor spre studiu în plein-air, dincolo de armonia reliefului și frumusețea naturală, o lumină aparte peste urmele de legendă ale locului.
Tabăra de pictură 2016 la RÂMNIC 10
Această tabără de pictură nu numai că întrunește mai mulți profesori de artă universitară și de colegiu, dar invită la studiu practic, analiză și dezbateri pe probleme de artă contemporană pe toți iubitorii și admiratorii de culoare”.
Tabăra de pictură 2016 la RÂMNIC 9
Deschiderea taberei va avea loc sâmbătă 23 iulie ora 17 la sediul Memorialului „Nicolae Bălcescu”, iar vernisajul expoziției se va organiza în data de 30 iulie 2016, ora 18, la Muzeul de Artă din Rm. Vâlcea – Casa Simian.
Tabăra de pictură 2016 la RÂMNIC 8Tabăra de pictură 2016 la RÂMNIC 6Tabăra de pictură 2016 la RÂMNIC 7
Tabăra de pictură 2016 la RÂMNIC 4
Sponsorii evenimentului sunt:
S.C. Diana SRL, S.C. Annabella SRL, Fundația „Dumitru Drăghicescu”, S.C. Amal Tour SRL, S.C. Obadă SRL, S.C. Bogmar SRL, S.C. Roxi Com SRL, S.C. Boromir SRL.
Partener media:
artportfolio.ro