Noutati:

Tabăra de pictură „La Râmnic” Ediția a VII-a, 2018

În zece ani de activitate, tabăra de pictură la plein air „La Râmnic”, organizată de pictorul vâlcean Sergiu Plop prin Asociația Plop Art, ca o adevărată mișcare artistică, reușește să implice în studiul și promovarea tărâmurilor de legendă vâlcene peste o sută de artiști plastici din Basarabia și Bucovina.

Artistul, odată scos din atelierul său, acel „bârlog” strict personal ajuns cu timpul de la un sofisticat laborator al experimentelor artistice laborioase și al „șiretlicurilor” de efect la un adevărat templu al cunoașterii și crezului său, se vede adus (oarecum „dezarmat”) la un popas al retoricii sale într-un „atelier” comun în spațiu public.
Cu viziuni diferite și curiozitate debordantă reciprocă, artistul și publicul sunt puși în dialog direct în momentul zămislirii operelor în incinta pitorescului Parc Zăvoi și prin împrejurimi, pe urmele mitice ale lui Anton Pann și ale primelor cântări ale Imnului Național.
Astfel procesul de creație devine operă în sine.

La a VII-a ediție a taberei „La Râmnic” sunt invitați zece pictori profesioniști basarabeni cu o vastă activitate de creație din rândul artiștilor formați la cumpăna anilor `90. Vitalie Butescu, Victor Crețu, Oleg Dobrovolschi, Valeriu Dolghier, Grigore Donțu, Gheorghe Jalbă, Alexandru Grecu, Vladimir Lozovanu, Vasile Sitari, Gheorghe Zvarici alături de Sergiu Plop dezvoltă o adevărată acțiune de performance artistic în aer liber timp de zece zile (19 iulie – 29 iulie 2018) în relaționare directă cu publicul și iubitorii de artă vâlceni. Lucrările din această tabără vor fi expuse timp de o lună de zile în sala de expoziții a Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, iar vernisajul va avea loc în Ziua cinstirii Imnului Național, sâmbătă, 29 iulie. Sunt așteptați cu drag toți iubitorii de artă și de frumos.
Această întreprindere culturală se face posibilă prin atragerea de către Asociația Plop Art de fonduri prin sponsorizări private în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, Teatrul Ariel, Biblioteca Județeană din Râmnicu Vâlcea și partener media Art Portfolio.

Gheorghe Zvarici – critic de artă

Casa Memorială „Anton Pann”


Artiști la lucru