Noutati:

Tabăra de pictură ”La Râmnic”, Ediția a VI-a, 20-30 iulie 2017

„…La ce bun artiști în timpuri sărace…”
parafrazându-l pe Martin Heidegger după Fr. Hölderlin

Tabăra de pictură ”La Râmnic”, la a VI-a sa ediție, își desfășoară activitatea pe Valea Topologului in județul Vâlcea între 20 și 30 iulie ale acestui an. Organizată de Asociația Plop Art prin străduința și perseverența artistului vâlcean Sergiu Plop, tabăra este găzduită de Memorialul Nicolae Bălcescu datorită bunăvoinței și omniprezenței directorului complexului muzeal Antonie Chelcea. Istoria ți tradiția acestui tărâm mirific, pitorescul și legendarul acestui colț de tară, obiceiurile și hărnicia oamenilor locului sunt propuse pentru studiu și dialog celor zece artiști români de peste Prut invitați în tabără.


La această ediție sunt prezenți Grigore Băț, Diana Caisân, Valentin Caisân, Victor Hristov, Valeriu Jabinschi, Ion Jabinschi, Sergiu Plop, Mihai Șerbu, Natalia Vavilina, Gheorghe Zvarici, în majoritate profesori și lectori la Academia de Artă din Chișinău și alte instituții de profil din țară. Este un adevărat simpozion de comunicare, unde artiștii privați de intimitatea oferită de ateliere și catedre își zămislesc operele la plein-air în direct dialog cu iubitorii de artă pe diverse teme ale culturii contemporane, unde doritorii se pot implica direct în procesul de creație, pictând alături de maeștri. Conacul cu domeniile Bălceștilor de pe Topolog îi invită cu drag pe toți iubitorii de istorie, artă și frumos, la un mic popas de cultură.


Tabăra își va deschide porțile în seara zilei Sfântului Ilie, pe 20 iulie la ora 1800, iar vernisajul expoziției lucrărilor concepute în acest atelier în aer liber va avea loc în sala de expoziții a Bibliotecii Județene din Râmnicu Vâlcea „Antim Ivireanul” în zilele cinstirii Imnului Național, pe 28 iulie la ora 1700.(Gheorghe Zvarici – pictor, critic de artă)