Noutati:

Simpozionul Internaţional de Arte vizuale “Arta în Grădină” – Grădina Botanică din Jibou

Spaţiul primitor al Grădinii Botanice “Vasile Fati” din oraşul Jibou, judeţul Sălaj va găzdui, în perioada 10–24 iulie evenimentul intitulat Simpozionul de Arte Vizuale “Arta în Grădină”. Manifestarea, iniţiată în anul 2012 şi aflată acum la a patra ediţie, are ca obiectiv principal “Tabăra Internaţională de Creaţie Artistică”, la care sunt invitaţi artişti profesionişti din România şi Canada. Pe lângă activităţile de creaţie artistică, vor avea loc şi alte activităţi conexe, de tip simpozion, conferinţe pe teme de artă – cultură, seri de poezie. La această ediţie, tema propusă de participanţi este “Apa în Grădină”. Artiştii sunt invitaţi, pe durata participării la Simpozion, să răspundă provocării de a fi sensibili la efluviile inspirative ale elementului acvatic, cu prezenţă densă în arealul Grădinii: lacul, ploaia, roua, ceaţa sau chiar acvariul.

Simpozionului Internaţional de Arte vizualeGrădina Botanică din Jibou

Răspunsul, din partea artiştilor, se va vedea, desigur, în conţinutul formal şi simbolic al operelor care vor ieşi la iveală aici, pe toată durata Simpozionului, din laboratorul de creaţie al fiecăruia. Respectând autonomia procesului creativ şi personalitatea fiecărui artist, provocarea tematică a acestei ediţii, “Apa în Grădină” este orientativă, dar nu restrictivă, orice alt izvor de inspiraţie, concretizat în creaţie artistică, fiind binevenit. Evenimentul se va încheia cu vernisajul expoziţiei cuprinzând lucrările realizate de artişti în perioada Taberei de Creaţie. Simpozoinul “Arta în grădină” este organizat de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj, Centrul de Cercetări Biologice din Jibou şi Asociaţia culturală “JAD” din Cluj-Napoca.

Sperăm ca rezultatele Simpozionului să demonstreze, și de această dată, impactul benefic al temei propuse, concretizat în bilanțul expoziției de final.


Artiști invitați:
Constantin Răducan, pictură – Lugoj
Radu Serban, pictură – Cluj
Florin Gherasim, fotografie – Cluj
Dorel David Morar, sculptură -Targu Mureș
Radu Pulbere, pictură – Cluj
Ioana Antoniu, pictură – Cluj
Teodora Pica, pictură – Toronto, CA
Duiliu Crișan, grafică – Cluj
Iulia Crișan, grafică – Cluj
Lucian Muntean, pictură/fotografie –  București
Flora Răducan, pictură –  Lugoj
Giorgiana Manea Josan, pictură –  București
Eusebiu Josan, pictură – București