Noutati:

Sărbătoarea Breslei Restauratorilor şi a Creatorilor de Artă Sacră din România

Vă invităm să participați la un eveniment realizat de Breasla Restauratorilor și a Creatorilor de Artă Sacră din România, cei care duc mai departe această artă veche de aproape 2000 de ani. De la zugravii de subțire care continuă lucrarea începută de Sfântul Evanghelist Luca pâna la artistul modern în căutarea reconectării sale cu spiritualitatea tradițională.

creatori-de-arta-sacra

În cadrul expoziției va avea loc și o demonstrație de pictură în diferite tehnici, unde publicul va interacționa cu artiștii și va pătrunde în tainele acestei profesii.
Bogdan Ciobanu – tempera pe lemn
Liviu Dumitrescu – acrilic pe pânză
Mihai Glodeanu – frescă
Gabriel Ungureanu – acrilic pe pânză
Și elevi ai Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din Bucuresti

Vernisaj 18 octombrie, ora 15:00 – Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”, Sala Foaier, Şos. Kiseleff nr. 30, București.

Expoziție de artă este organizată de Asociația Filiala Artă Plastică Religioasă și Restaurare a Uniunii Artiștilor Plastici din România cu prilejul Sărbătorii Breslei Restauratorilor şi a Creatorilor de Artă Sacră.

Curator Liviu Dumitrescu

Coordonatori manifestare
Cristian Olteanu, Florin-Ionuț Filip.

PARTENERI
Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”, Universitatea Naţională de Arte București – Catedra de Artă Murală, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi.