Noutati:

Programul BUCHAREST ART WEEK, Ediţia a 2-a, 9-16 octombrie

BUCHAREST ART WEEK
Ediţia a 2-a
9-16 octombrie
Laughter and Forgetting
curator Olga Ştefan

MACHETA_BAW2015_WEB_A4_PORTRAIT

Toamna aceasta, Bucharest Art Week revine cu a doua ediție a celui mai așteptat eveniment de artă contemporană din București. În perioada 9-16 octombrie, orașul București devine o platformă de producție, un spațiu de schimb cultural și expunere pentru arta contemporană, accesibil publicului larg, local și internațional.

Inspirat din cartea “The Book of Laughter and Forgetting ” a renumitului scriitor ceh Milan Kundera, București se transformă timp de o săptămână într-un loc de desfacere al tematicilor din cartea lui Kundera: râs, uitare, limită, litost, iubire, îngeri.

AGENDA Bucharest Art Week 2015:
Expoziția de deschidere –– 9-16 Oct, 2015
Șase secțiuni ale expoziției vor coincide cu temele din cartea lui Kundera: Râs, Uitare, Litost, Limite, Îngeri și Iubire și vor include instații de artă, fotografie și video produse de artiști români și internaționali.
10 Octombrie
Dan Perjovschi solo exhibition – deschidere la ora 12:00 – 10-16 Oct, 2015
Discuție între Dan Perjovschi și Nedko Solakov.
11 Octombrie
Performance-uri îns pațiul public și alte spații culturale cu Mihaela Drăgan și Mihai Lukacs, Gianina Cărbunariu și un program curatoriat de Larisa Crunțeanu și Xandra Popescu.
12 Octombrie
Atelier 35 Oradea –12-16 Oct, 2015
Înainte de 1989, Atelier 35 Oradea era una dintre cele mai active filiale ale Atelier 35, o rețea națională gestionată de Ana Lupaș ca un spațiu experimental pentru tineri artiști din cadrul Uniunii Artiștilor Plastici. Expoziția va prezenta elemente din arhivă, documentația lucrărilor expuse în perioada activității și din renumitele expoziții Fotomobile din 1984, 1986 și 1988.
13 Octombrie
Screening-uri de film –– Partea 1
Programul va prezenta filme produse înainte de 1989 în studiourile de stat din Romnia (selectate de Tereza Barta) și despre sistemul filmului de stat din Serbia.
Alte două filme vor face referire la istoriile uitate a două grupuri: artistele anilor 60 și 70 din America și Evreii din România.
14 Octombrie
Kinema Ikon – curatoriat de Călin Man și Olga Ștefan – 14-16 Oct, 2015
Kinema Ikon este cel mai longeviv colectiv din Romania, fondat în 1970 de George Sabau în Arad. established in 1970 by George Sabau in Arad. De la întemeierea lui, grupul experimentează zona de film, video, hipermedia, tehnologie.
15 – 16 Octombrie
Screening-uri de film – Partea 2
Programul va include filme care vor înfățișa portrete ale supraviețuitorilor unor războaie devastatoare și conflicte, dezvăluind narațiuni uitate sau alternative celor știute de noi.
Conferințe și Artist Talks: Teme – Evreii în România, Filele Securității, Arte experimentală înainte de 1989, Uitarea digitală.
bucharestartweek.eu