Noutati:

Mihai Coțovanu, “Spiritualitate și Tradiție” – Cercul Militar Național – Galeria Artelor

Avem deosebita onoare de a vă invita la vernisajul expoziției ,,Spiritualitate și Tradiție” Mihai Coțovanu, ce va avea loc marți 29 septembrie orele 18:00 Cercul Militar Național – Galeria Artelor.
Evenimentul va fi prezentat de criticul de artă Tudor Octavian. Expoziția poate fi vizitată zilnic între orele 11:00-19:00, 28 septembrie – 14 octombrie 2015.

cotovanu

Expoziția semnată de Mihai Coțovanu „Spiritualitate și tradiție” oferă publicului bucureștean peisaje din Iași și taberele de creație: Brașov, Plopeni, Vălenii de munte, Barbizon, Giverny, Étretat și Desești Maramureș. Artistul a înțeles importanța Școlii de la Barbizon, unde a pictat pe străzile din Chailly-en-Bière, Barbizon și pădurea Fontainbleu, îmbogățindu-și cunoștințele artistice și prin vizitarea unor muzee de referință. Lucrarea ,,Lumina Barbizonului” este un tablou în care este încadrat atelierul-muzeu a lui Jean-François Millet, pe care îl vizita și apoi artistul își desfăcea șevaletul și picta sub privirile trecătorilor. În pelerinajul cultural de la Giverny și Étretat, a pictat în locurile consacrate de Claude Monet, având contact direct cu atmosfera încărcată de spiritualitatea artiștilor impresioniști care au pictat în acele locuri. Mihai Coțovanu se aproprie prin pictură de profunzimea Școlii de la Barbizon dar în aceeași măsură se simte și influența pictorilor impresioniști.