Noutati:

Expoziţie de pictură ‘MIDWAY’ – Petre Chirea

România este Cultă şi Galeria ART A organizează in perioada 21 – 30 aprilie expoziţia artistului Petre Chirea

 

Vernisajul va avea loc marti, 21 aprilie 2015 ora 18.00, la Palatul Stirbei,
Calea Victoriei 107
Curator: Cristian Anghel

Petre-Chirea---midway 2
Este un demers artistic menit sa atraga atentia (inca o data) asupra efectelor devastatoare ale plasticului asupra pasarilor si animalelor, si in final asupra omului, care consuma aceste animale.
Fiecare etapa in pictura artistului Petre Chirea o prevede pe urmatoarea, intr-o miscare secventiala cadru cu cadru. Atmosfera unei picturi o va anticipa pe urmatoarea, intr-un ritm coerent, iar prin cromatica isi propune sa-l surprinda pe privitor, provocandu-i o emotie vie.
Una din sursele de inspiratie a proiectului este filmul de scurt metraj realizat de Chris Jordan, Midwayhttps://www.youtube.com/watch?v=ozBE-ZPw18c
„Prin proiectul meu doresc sa sensibilizez opinia publica cu privire la efectul nociv pe care il are plasticul asupra mediului inconjurator, asupra calitatii vietii. Prin neglijenta noastra, facem sa dispara specii de pasari si vietuitoare acvatice care consuma bucati de plastic aruncate de mana ucigasa a omului modern. Demersul meu plastic este un semnal de alarma pentru aceasta tragedie”, declara artistul Petre Chirea.
Accesul publicului la vernisaj se face exclusiv pe baza de invitatie, ce poate fi obtinuta de aici:https://www.eventbrite.com/e/midway-tickets-16576572976