Noutati:

În căutarea Sophiei – Piața Mare, Sibiu

Locul de desfăşurare: Piața Mare, Sibiu
Durata: 16.10-8.11.2015
Parteneri: Direcţia Judeţeană Sibiu a Arhivelor Naţionale ale României, Asociaţia Elijah Iniţiativa Culturală Ruth Zenkert, Primăria Municipiului Sibiu
Curator: dr. Maria Barna
Consultant științific: dr. Alexandru Sonoc
Fotograf: Alexandru Olănescu
Grafică: Chris Balthes
Expoziția este parte integrantă a proiectului cultural În căutarea Sophiei, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

afis sophiei

Text oferit de curatorul expoziției:

Deschisă în Piaţa Mare a oraşului Sibiu, expoziţia În căutarea Sophiei oferă publicului larg o privire de ansamblu asupra vieții și personalității Sophiei von Brukenthal (1725-1782), soția baronului Samuel von Brukenthal, Guvernator al Transilvaniei.
Expoziţia este dezvoltată pe panouri de mari dimensiuni (2 X 1,8 metri), ce prezintă informații scriptice și reproduceri după lucrări de artă din pinacoteca Brukenthal, după documente de secol XVIII, precum și reprezentări vizuale ale Palatului Brukenthal. Tematic, se delimitează mai multe nuclee: familia von Brukenthal; unicul portret al baronesei, cunoscut nouă și pictat în jurul anului 1766; două întineririi ale Sophiei la vârsta de 25 de ani; documente de arhivă ilustrative pentru viața și activitatea baronesei; moștenirea culturală a familiei von Brukenthal.
Prin organizarea în centrul Sibiului, expoziția asigură accesul la cultură pentru publicul larg şi dă posibilitatea vizitatorilor să se implice în evenimentul cultural, aceştia fiind încurajaţi să realizeze selfie-uri cu panourile expoziționale, să le personalizeze și să le posteze pe pagina oficială de facebook a Muzeului, devenind astfel creatori de Digi Art.