Noutati:

IDENTITĂŢI – expoziţie și recital al bursierilor selectaţi în cadrul programului Tinere Talente 2016 – IDENTITĂŢI – expoziţie și recital al bursierilor selectaţi în cadrul programului Tinere Talente 2016 – Elite Art Gallery

Fundația Principesa Margareta a României în parteneriat cu Elite Art Gallery vă invită în perioada 22 februarie-3 martie la expoziția cu titlul ,,Identități” ce reunește lucrările bursierilor selectați în cadrul programului Tinere Talente.

Invitatie-FPMR-1-large - Copy

Deschisă publicului larg, în cadrul Elite Art Gallery din Piața Națiunile Unite nr.3-5, expoziția “Identități” este primul eveniment de prezentare a tinerilor talentați în arte vizuale, care au fost recent selectați ca bursieri în cadrul programului Tinere Talente, ediția 2016. Vernisajul expoziției are loc luni, 22 februarie, la ora 18.30 și va debuta cu un recital de muzică clasică susținut de bursierii Tinere Talente la muzică.

“Identități” este un eveniment de tradiție organizat de Fundația Principesa Margareta a României, acesta fiind cel de-al cincilea an în care bursierii își expun lucrări din domeniile pictură, grafică, sculptură sau design vestimentar în cadrul unei expoziții de debut, pentru a transmite publicului mesajul lor artistic.
În luna ianuarie a acestui an, Fundația Principesa Margareta a României a organizat o selecție națională, implicând un prestigios juriu de specialitate, în urma căreia un număr de 36 de tineri artiști au devenit bursieri ai programului Tinere Talente, ediția 2016. Tinerii vor primi burse individuale de până la 2.000 de euro pentru dezvoltarea propriului talent, pe perioada unui an calendaristic. Tinerii artiști vor avea posibilitatea de a participa la concursuri naționale și internaționale, cursuri de maiestrie și ateliere în România și în străinătate, de a achiziționa de instrumente și materiale de lucru. Totodată tinerii vor susține pe tot parcursul anului întâlniri de mentorat cu artiști de renume și personalități recunoscute în domeniul artistic ales.
Programul Tinere Talente susține și promovează artiști din familii modeste, care nu își pot dezvolta potențialul din cauza lipsurilor materiale. Bursierii sunt tineri cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani care studiază la liceele și universitățile de muzică și arte din toată țara.

Programul Tinere Talente, ediția 2016 este realizat cu sprijinul partenerilor BRD – Groupe Société Générale, Fundaţia Vodafone România și Dacia.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 22 februarie – 3 martie 2016, la Elite Art Gallery din Piaţa Naţiunilor Unite, Nr. 3-5, Bl. B2, Parter, Sector 4, Bucureşti.