Noutati:

Galeria Celula de Artă – prezintă expoziția “Seeing Things” a artistului Matei Enric

Expozitia “Seeing Things” a artistului Matei Enric va fi deschisa intre 30 martie – 20 aprilie la galeria Celula de Artă de pe bd. Carol I, nr. 53.
Ea poate fi vizualizată din stradă de la vitrina galeriei, din acest motiv programul galeriei este non-stop.

Lucrarea realizată de Matei Enric aparține unui proiect mai amplu din 2015 în care peisajele din Univers sunt folosite ca motiv “mi-am imaginat cum este curcubeul pe Titan, dimineața pe Mecur”.

Lucrare ce va fi expusă – VORTEX – pornește ca idee de la Calea Lactee ca un vortex – un sistem ce este absorbit către centru de un pol gravitațional foarte puternic. Practic, este o gaură neagră (Black Hole) în centrul Căii Lactee ce absoarbe totul, de jur împrejur. Caracteristica interesantă a unui astfel de fenomen fizic, este că, dintr-un anumit punct în jurul găurii negre timpul încetează să existe. Și practic, toate evenimentele ce au avut loc în proximitate, rămân înregistrate acolo precum pe un Hard Disk.

În lucrare, Matei face o paralelă între două forme de înregistrare a memoriei – aparatul de fotografiat (care are diafragma sub forma unui vortex) și un vortex format de forța gravitațională a unei găuri negre. Ambele “mecanisme” funcționează ca un “portal” în care persectiva se inversează, iar privitorul, din observator, devine cel ce este observat de o alta persoană dintr-un alt univers.

Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 30 martie, orele 18.00.

_____
Celula este un spațiu ce își propune să evadeze din spațiul clasic al galeriei pentru a interactiona cu un public nou, care nu obisnuieste sa participe la vernisaje. Se creaza astfel un dialog nonconformist între obiectul de artă și privitor. Vine în sprijinul creaţiei contemporane în ariile tematice ale artelor vizuale ( lucrari de artă contemporană, instalatii, performance-uri, fotografii). Incurajează dezvoltarea de noi forme de expresie artistică accesibila zilnic pentru publicul stradal.