Noutati:

Expoziție retrospectiva de pictură și grafică semnată de Teodor Răducan la 80 de ani – Galeria U-Art Gallery

4 – 26 iulie 2018

Nascut la 4 iulie 1938, în Bucuresti,
A absolvit in Bucuresti Scoala Medie de Arte Plastice si apoi Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” în anul 1966.

In calitate de membru al Academiei BURCKHARDT, a fost invitat ca membru fondator al scolii Internationale de Acuarela, ALDO RAIMONDI”, cu sediul la Roma 1983; în anul 1985 a fost numit ca delegat pentru România din partea Scolii Internationale de Acuarela „ALDO RAIMONDI”.
Colectia de arta a Academiei Burckhardt a prezentat publicului din Roma importante expozitii cu caracter national si international, ce au reunit lucrari de pictura, sculptura si grafica semnate de mari maestri ai artei universale printre care, de-a lungul anilor s-au înscris si cele semnate de Teodor Râducan.
Atât în tara cât si în strainatate a fost invitat sa tina conferinte, cursuri si prelegeri referitoare la arta plastica traditionala si moderna, iar la Academia Burckhardt din Roma si la Scoala Catolica „S.Martino” din Brianza a predat desenul si acuarela.
Ca urmare a recunoasterii si pretuirii operei realizate de artist i-au fost decernate numeroase distinctii, dupa cum urmeaza:
1977-Diploma si Cupa concursului”Pro-Loco”, Bernareggio Milano;
-Diploma de Semnalatiune Speciala a Bienalei Internationale de Arta Antica si Moderna din Monza;
-Cupa „Amicilor Artei” din Carugate Milano;
-Diploma de Merit a celei de a IX-a Expozitii „S.Ambroeus” Milano;
1978-Diploma si Medalia „Campidoglio D’Oro” decernata de
catre Academia Internationala Burckhardt din Roma;
1982-Diploma de onoare a Academiei Internationale pentru Unitatea Culturii;
1984-în cadrul Premiului International „Villa Alessandra”, Allano Pescara, primeste Premiul Special pentru artistii straini;
1986-Premiul „Studio” al Clubului „Amicii Artelor” din Carugate Milano;
2000-1000 Leaders of World Influence American Biographical Institute SUA;
-The Research Board of Advisors 2000 American Biographical Institute SUA;
2000 2001 International mân of the year Cambridge England;
2000-Universal Award of Accomplishment American Biographical Institute SUA;
2001-Who’s who in the 21 st.Century International Biographical Centre Cambridge England;
-500 Leaders of Inluence American Biographical Institute SUA;
-Este nominalizat pentru functia de secretar general al Conventiei Culturale Americane si pentru a face parte din Ordinul Ambasadorilor Internationali.
American Biographical Institute îl nominalizeaza pe artist pentru a fi mentionat în lucrarea „Great minds of the 21-st Century”; în acelasi timp International American din Cambridge Anglia invita pe artist sa primeasca functia de DEPUTY DIRECTOR GENERAL OF THE i.B.C. Delicatele probleme familiale si modeste resurse materiale obliga pe artist sa nu dea curs propunerilor facute.
Primeste si se rezuma la functia de Consilier Onorific al Institutului International American pentru Biografii.
2001-2002 Conducerea Institutului International American pentru Biografii îl nominalizeaza pentru a primi si a fonda Ordinul American pentru Excelenta.
2001-2002 Primeste nominalizarea din partea A.B.l. pentru premiul Nobel.
2002-I.B.C. Cambridge invita pe artist sa primeasca functia de viceconsul.
2002-Primeste din partea A.B.I. invitatia de a primi functia de secretar general al U.C.C. (United Culturale Convention).
Este membru al Uniunii Artistilo Plastici din România, membru al Asociatiei Internationale pentru Literatura si Arta cu sediul la Londra si Malta, membru al Academiei Internationale pentru Unitatea Culturii Burckhardt, membru al Academiei Tiberina din Roma (Institut de Cultura Universala si Studii Superioare).
Contactele tot mai dese pe care le-a avut cu pamântul Dobrogei, iar mai apoi cu zonele luminoase ale Mediteranei, l- au facut sa înteleaga ca problemele spatiului si ale luminii ocupa locuri importante în problematica artelor contemporane. Dragostea nemasurata ce o poarta Câmpiei Române s-a materializat într-un ciclu dedicat Baraganului, vazut si „revazut” în diversele sale ipostaze; un loc aparte a fost dedicat zidurilor emblematice, ale caror multiple sensuri simbolice au dat o noua dimensiune în „VENETIILE” realizate de artist în ultimii 20 de ani, atât în Italia cât si în România.


Simeză

Credit foto – Valeriu Drăgan, artportfolio.ro