Noutati:

Expoziție de pictură “Darul Sf. Nicolae” – Galeriile de artă Top Art, Casa Cărții Iași

Expoziția de pictură “Darul Sf. Nicolae” de la Galeriile de artă Top Art, Casa Cărții Iași, poate fi vizitată în cursul săptămânii între orele 11:00 – 19:00, sâmbătă între orele 11:00 – 16:00 până pe data de 5 decembrie 2016 când se va finaliza cu o licitație caritabilă, începând cu orele 18:00, pentru a se susține financiar familia Dodoc Dan din Sibiu.

galeriile-de-arta-top-art-iasi

Proiectul cultural a devenit posibil, prin generozitatea artiștilor care au donat lucrări, ca un atașament afectiv și umanitar de a susține familia Dodoc Dan, greu încercată de soartă. Evenimentul caritabil se va putea finaliza cu ajutorul instituțiilor de cultură, economice, mass-media etc. , a oamenilor de afaceri, a iubitorilor de artă prin achiziționarea tablourilor dăruite de artiști.Realizarea evenimentului are și scopul de a pune în evidență artiștii contemporani, înscrierea galeriei în circuitul cultural pentru a deveni credibilă la nivel local și național, necesară pentru evoluția artiștilor, ce au nevoie să fie valorizați. Prin calitatea artistică a tablourilor pictorilor participanți la licitația caritabilă și în galeria de artă. Artiștii intrați cu tablouri la licitație sunt: Aurel Dan din Baia-Mare, Vasile Doru Ulian, Dumitru Bostan și Bezem Dumitru din Piatra Neamț, Cornel Drăgan-Târgoviște, Mihai Potcoavă, Valentin Tănase, Domo Andrei, Mihai Cârstea, Ioan Oratie, Gabriela Ricșan, Maria Jarda, Magda Isăcescu, Marcel Chirnoagă și Dorina Pădineanu din București, Teodor Vișan din Galați, David Croitor din Vatra dornei, Maria Ghiuș din Onești, Doru Cernea,Viorel Vasiliu, Ghiță Leonard, Dan Hatmanu, Iulian Gavriloaie, Mihai Coțovanu și Ene Liviu Adrian din Iași, Iulian Bordeianu și George Șpaiuc din Botoșani.

De asemenea, o parte din cei menționați mai sus sunt prezenți în spațiul de expunere permanent al galeriei la care se adaugă umătorii artiști: Liviu Suhar, Constantin Tofan, Sorin Purcaru, Ioan Gânju,Bogdan Bârleanu, Mihai Cămăruț etc. Poate cei din care vor afla și vor să participe la licitația caritabilă, își vor pune întrebarea, de ce am ales să susțin familia Dodoc și să creez acest eveniment? În perioada când am fost profesor (perioada 1995- 2001) cu casa în construcție și șase copii nu aveam bani pentru navetă, pâine , fiind nevoit să împrumut bani de la un salariu la altul încât soția consuma mai multă apă, cu credința că va putea alăpta la sân pe fetiță. Astfel am fost nevoit să renunț la serviciu, pentru a munci mai mult ,în diferite profesii și în final să devin liber profesionist ca artist plastic, meserie pe muchie de cuțit. Din aceste motive există acest atașat față de familia Dodoc Dan, ce luptă pentru supraviețuire într-un grajd fără curent și apă ( mai multe detalii, articolul din ediția 20 oct. 2016 a ziarului “Adevărul” ). Pentru a fi credibil că doresc să susțin această familie, am donat două lucrări semnate de mine și șase lucrări al altor artiști din colecția persoanală.

Sper din suflet ca darul Sf. Nicoalae să se îndeplinească prin susținerea și prezența dumneavoastră în cadrul acestui eveniment.

galeriile-de-arta-top-art-iasi-1

galeriile-de-arta-top-art-iasi-2