Noutati:

Donație Michael Lassel pentru Muzeul Național Brukenthal

Credit foto: Alexandru Olănescu – https://www.facebook.com/brukenthalnationalmuseum/

Ne bucurăm să anunțăm faptul că, începând din acest an, Muzeul Național Brukenthal cuprinde în colecțiile sale opera artistului Michael Lassel!
Astăzi a avut loc, în cadrul unei conferințe de presă, primirea oficială a tabloului „Lucrare omenească” (ulei pe pânză), datat 1999, donat muzeului de către artist.

Născut în 1948, în localitatea Logig (Judeţul Mureş), Michael Lassel s-a stabilit din 1986 în Germania, la Fürth. A deschis expoziții în întreaga lume, lucrările sale fiind colecționate de muzee din Marea Britanie, Germania, Japonia, Singapore sau prestigioase colecții particulare.
Apreciat drept unul dintre puținii maeştrii ai tehnicii trompe ľoeil în creația sec. XX, Michael Lassel a deschis expoziția Barockkolloquium în anul 2017, în Palatul Brukenthal. Proiectul curatorial, realizat cu ajutorul Asociației Sașilor Transilvăneni din Germania, a constituit un real succes în special prin impactul înregistrat asupra publicului vizitator, care a apreciat experiența continuității, regăsirea într-un tablou contemporan a aceleiași creații complexe sub aspectul abordării tehnice, virtuților decorative și înțelesurilor codificate în compoziție pe care arta epocii baroc o ilustrează cu măiestrie.

Lucrarea donată poate fi admirată la etajul al II-lea al Palatului Brukenthal, accesul spre „Cabinetul de curiozități”.

sursa: https://www.facebook.com/brukenthalnationalmuseum/

Pictorul Michael Lassel