Noutati:

Dalina Bădescu și Lucian Muntean, ”PĂMÂNTUL DE SUS/HĂRȚI IMAGINARE” – GALERIA DIALOG

Vă invităm miercuri, 2 noiembrie, orele 18.00, la vernisajul expoziției de pictură a artiștilor Dalina Bădescu și Lucian Muntean, ”Pământul de sus/Hărți imaginare”, ce va avea loc la Galeria Dialog.

Curatori expoziție: Ruxandra Garofeanu și Pavel Șușară
Adresa Galeria Dialog: Strada Chiristigiilor 11-13, București, Parc Obor (Primăria Sectorului 2)

lucian-muntean-dalina-badean-galeria-dialog-pictura-2016-c


Dalina Bădescu: ”Peisajele naturale au reprezentat dintotdeauna un subiect al artei. Având și o educație tehnică (inginer cartograf), peisajul natural a reprezentat pentru mine baza unor operațiuni viitoare: planuri, hărți sau studii geodezice. Rezultatul este de multe ori expresiv, devenind un pretext al studiului spațiului și al distribuției culorii în plan. În această serie pornesc de la hărți cu care lucrez, reprezentând atât geografii reale, cât și imaginare, noi, pe care redistribui culoarea și textura folosind logica topologică…”
lucian-muntean-dalina-badean-galeria-dialog-pictura-2016-b


Lucian Muntean: ”…Momentul determinant pentru realizarea acestui proiect a fost în timpul unui zbor cu avionul, când observând peisajul de la sol, dintr-o cu totul altă perspectivă, mi-am dat seama cât de evidentă e intervenția omului în natură, cu obsesia de a trasa limite și granițe, de a-și marca proprietatea, printr-o geometrie perfecționistă, în contrast cu îmbinarea armonioasă a celorlalte elemente din peisaj. Tot atunci, privind de la acea altitudine aglomerația unei localități, am realizat cât de relativă e viața de zi cu zi, în care ne înverșunăm să rezolvăm multitudinea de probleme cu care ne confruntăm. Toate acestea par să se estompeze și să devină irelevante privite de acolo de sus… într-o clipă de detașare.”
lucian-muntean-dalina-badean-galeria-dialog-pictura-2016-a