Noutati:

Asociația Soleil de l’Est prezintă – „Pictori români și ruși – lucrări pe hârtie” @ Espace Marguerite Yourcenar – Manoir de la Tour

COMUNICAT DE PRESĂ

Denumirea evenimentului cultural: „Pictori români și ruși – lucrări pe hârtie”.

Organizator principal: Asociația Soleil de l’Est.

Parteneri de proiect: primăria Saint-Cyr-sur-Loire.
Parteneri media: La Nouvelle République, Modernism, Art Portfolio, Dana Art Gallery.
Alți parteneri: Institutul Cultural Român, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Atlassib, Corep, Dalbe, Scoala româneasca Haga, Zoomimage.

Locație: Espace Marguerite Yourcenar – Manoir de la Tour, 24 – 26, rue Victor Hugo, 37540 Saint-Cyr-sur-Loire.

Perioada: 3 – 9 martie 2020.

Deschidere: sâmbătă 7 martie la 16:00. Deschiderea evenimentului cultural va avea loc în prezența reprezentanților Orașului Saint-Cyr-sur-Loire, ai asociației Soleil de l’Est, precum și a publicului franco-român din regiunea Tours.

Expoziția Soleil de l’Est de la Manoir de la Tour reprezintă o nouă etapă în circuitul evenimentelor culturale desfășurate de Soleil de l’Est, atât în ​​Franța, cât și în străinătate. În cadrul acestei expoziții, asociația va prezenta lucrări doar pe hârtie produse de pictori ruși și români, afiliate asociației Soarele de Est. Optzeci de artiști români și români de prestigiu vor expune un total de 100 de lucrări. Pe lângă acuarelă, vor exista lucrări acrilice pe hârtie, linocuturi, pasteluri, desene pe șinele de imagine. Subiectele tratate sunt diversificate, pornind de la peisaj, costume tradiționale, portrete, compoziții. Artiștii aparțin mai multor orientări artistice.
În sala de expoziții va exista o masă de documentare cu cele mai importante cărți de artă produse de Soleil de l’Est și cu monografii ale unor artiști.

Obiectivul evenimentului cultural, converg în faptul de a prezenta pentru atenția publicului din Saint-Cyr-sur-Loire și Tours, lucrările unui grup de artiști care au reprezentat cu onoare și creativitate artistică înaltă , o valență de mare valoare artistică din țările Europei de Est – pictura contemporană. Anumite lucrări ale acestor pictori, în special uleiurile pe pânză, au fost prezentate cu succes ca parte a mai multor evenimente culturale de prestigiu, expoziții de pictură, lansări de cărți de artă, reședințe de artiști, întâlniri cu artiști francezi și organizații, în Franța și în alte țări ale Uniunii Europene. Artiștii prezenți la Conac au expus cu succes la alte evenimente din Paris, Bruxelles, Haga, Viena, Roma, Bratislava, Aarhus în Danemarca, Sofia și București.

Motivația. Asociația aduce în atenția publicului Saint-Cyrien și Touraine o lucrare creativă excelentă, puțin cunoscută în Franța profundă.

Pictorii exponanți sunt atașați de mesajul Soarelui de Est „Arta pentru a fi cunoscut trebuie să circule”. Unii artiști au participat la reședințele artiștilor conduse de asociația din Franța. Artiști exponanți: Masabik AKUNOV, Dorin BABA, Tudor BANUS, Kader BEKOV, Ilie BOCA, Dimitri BRODETSKY, Augustin COSTINESCU, Horea CUCERZAN, Corneliu DRĂGAN-TÂRGOVIȘTE, Nicu GĂGEANU, Leontie GORBUNOV, Nikolaï INOSEMTSEV, Victor HOSAGEA, Vasile POP-NEGREȘTEANU, Valter PARASCHIVESCU, Ion SĂLIȘTEANU, Angela TOMASELLI, Corneliu VASILESCU.