Noutati:

„140 de ani de la nasterea marelui sculptor Constantin Brâncusi“

Marti, 12 ianuarie 2016, la sediul ICR (Aleea Alexandru 38, Bucuresti) a avut loc lansarea Programului „140 de ani de la nasterea marelui sculptor Constantin Brâncusi“. Am participat la conferinta de presă, alături de alti distinsi reprezentanti ai presei; am remarcat trei Doamne docte , dintre care două sunt si Doctori: Marina Roman si colaboratoarea mea, criticul de artă Roxana Pasculescu , precum si un reporter Trinitas TV , pe care o stimez , cunoscând-o de la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” , unde am participat la multe conferinte de presă sau evenimente importante: Cristina Teleanu.

1-IN-prezidiul
In fata presei, in prezidiul condus de către Radu Boroianu, președintele ICR s-au aflat si doi membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România : Vlad Ciobanu, membru in Filiala Sculptură Bucuresti si Mihai Țopescu, Filiala Gorj a UAP din România .Detalii despre seria de proiecte artistice – ateliere de creație – din cadrul programului au fost prezentate de sculptorul Vlad Ciobanu, iar Mihai Țopescu a vorbit despre proiectul realizării unor fotografii-document, din ce am inteles eu in special alb-negru, pentru promovarea ansamblului monumental de la Târgu Jiu. Am vorbit cu amândoi la terminarea conferintei de presă, pe parcursul anului vă voi informa amănuntit despre proiectele dumnealor in cadrul acestui program national.

Mi-a făcut o reală plăcere să vorbesc cu regizorul Cornel Mihalache, realizator al documentarului Brâncuși (1996), fragmente din acest documentar (consacrat ansamblului de la Târgu Jiu) au fost dealtfel prezentate in cadrul conferintei de presă; spun că mi-a făcut plăcere după ce am auzit elogiul pe care i-l făcuse tatăl meu Gheorghiu Mihail Constantin, unul din prietenii lui. Pentru cine nu stie, fratele indrăgitei actrite Luminita Gheorghiu , adică tatăl meu Gheorghiu Mihail Constantin este coautor,printre multe altele (cum ar fi filmul de lung metraj „In fiecare zi DUMNEZEU ne sărută pe gură”-regia Sinisa Dragin, „The Tiger awards 2002” la iff Rotterdam) alături de Sorin Iliesiu, al filmului „Monarhia salvează România ” din 1992.

A consemnat: Claudiu Victor Gheorghiu ,artist vizual, istoric; consilier al Comitetului Director al Asociatia Filiala Arta Religioasa si Restaurare a UAP : AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România ; Senior editor al paginii de Cultură a Intell News.

sursa:Intell News